На передовій через негоду посилилася проблема з мишами та крисами, – розвідка Британії

На передовій через негоду посилилася проблема з мишами та крисами, – розвідка Британії

На передовій через негоду останніми тижнями посилилася проблема з мишами та крисами. Це створює проблеми як для російських окупантів, так і для українських захисників та захисниць.

Про це повідомили розвідники Міністерства оборони Великої Британії у щоденному звіті на сторінці в X (колишній Twitter). Вони припускають, що цього року популяції гризунів значно зросли. Цьому посприяла тепла погода восени та достатня кількість їжі на полях. 

Останніми тижнями погода суттєво погіршилась, тож миші та криси шукають тепле сховище на оборонних позиціях та в транспортних засобах. У розвідці зазначають, що ця проблема стане додатковим фактором погіршення бойового духу бійців на фронті.

Водночас гризуни створюють й інші незручності. Вони є небезпечними для військового обладнання, адже зокрема, можуть перегризати кабелі. Така ситуація вже відбувалась на тому самому місці фронту, але раніше - під час Другої світової війни.

Також неофіційні звіти вказують на те, що російські підрозділи почали страждати від збільшення випадків захворювання. Це, зокрема, пояснюють проблемою з мишами та крисами.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, втрати російських військових на війні в Україні у 2023 році виявилися в півтора раза більшими, аніж у 2022 році. Вони сягнули 80 тис. загиблими, враховуючи лише тих, чиї імена відомі. При цьому найбільших втрат росія зазнавала минулої зими під час наступальних дій на Донбасі.

Головне