На Острові в Херсоні попри небезпеку досі залишаються близько 800 осіб, - ОВА

На Острові в Херсоні попри небезпеку досі залишаються близько 800 осіб, - ОВА

З херсонського мікрорайону Корабел, який ще називають Островом, попри підтоплення та обстріли відмовились евакуюватися близько 800 людей

Як вони там живуть та чи підвозять їм їжу, воду та медикаменти в ефірі "Ми-Україна" розповів речник місцевої обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков.

"Ми не можемо кинути людей, навіть коли вони, не усвідомлюючи того наражають на небезпеку наших рятувальників, які продовжують їм возити воду під обстрілами, залишаються... Поліцейські найближчим часом проведуть перепис населення, яке там залишилося і будемо продовжувати ліквідовувати наслідки", - зазначив він.

Толоконніков нагадав, що для цього району відсьогодні діє подовжена комендантська година. Пересуватися ним можна лише від 12:00 до 15:00 і так триватиме як мінімум до 19 червня.

"По-перше, це мінна небезпека. Нашим ДСНС потрібно попрацювати і ліквідувати всі вибухонебезпечні предмети, які можливо занесло на саме цей мікрорайон. Потім поліцейські працюватимуть над фіксацією злочинів та виявленням постраждалих. Там не повинні знаходиться цивільні", - зазначив речник ОВА.

Нагадаємо, рівень води на Херсонщині впав за ніч ще на 27 см. Середній рівень підтоплення станом на ранок 13 червня становив 2 метри 70 см. Підтопленими залишаються 3600 будинків у 31 населеному пункті. Протягом минулого дня вода відійшла від 200 осель.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в ООН вважають, що руйнування Каховської ГЕС матиме величезний вплив на глобальну продовольчу безпеку, спричинить зростання цін на харчі та проблеми з водопостачанням для сотень тисяч людей.

Головне