На Одещині у пробах води виявили ротавірус, - головний санлікар України

На Одещині у пробах води виявили ротавірус, - головний санлікар України

В Одеській області у пробах води виявили ротавірус, інфекційну хворобу. Мешканцям регіону слід утриматися від пиття води з відкритих джерел.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Холери у морській та річковій воді на Одещині ми не знаходимо, але декілька днів поспіль виявляємо ротавірус. Це гостра кишкова інфекція, якою можна заразитися при купанні у водоймі та при вживанні брудної води", - повідоми головний санлікар.

За його словами, криниці та власні джерела людям краще не використовувати. При цьому необхідно пити воду тільки бутильовану і належної якості.

Нагадаємо, керівник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін розповів, що жителі Херсону не можуть споживати воду. Вона непридатна для споживання через перевищення шкідливих речовин. За його словами, що у складі води зафіксовано перевищення шкідливих речовин у десятки разів.

Прокудін додав, що в області заборонять купання та вилов риби.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, через руйнування Каховської ГЕС від нестачі води потерпатимуть чотири області, а до Криму вода не надходитиме як мінімум рік. Наразі рівень води у Каховському водосховищі нижчий ніж той, який необхідний, аби йти по Кримському каналу.

За словами гендиректора Укргідроенерго Ігоря Сироти, перший час проблеми з водопостачанням можуть виникнути в Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях. Проте наразі проблем з водопостачанням немає, уряд планує збільшити свердловини у зазначених областях, аби забезпечити водою цивільних.

Головне