На Одещині сильний вітер та хуртовина вдвоє зігнули величезну металеву електроопору (фото)

На Одещині сильний вітер та хуртовина вдвоє зігнули величезну металеву електроопору (фото)

Одна з металевих опор лінії електропередач на Одещині не витримала негоди - хуртовина та сильний вітер сильно погнули конструкцію. Відповідне фото оприлюднили в НЕК "Укренерго".

"На фото - наслідки сьогоднішньої негоди в Одеській області. Хуртовина такої сили, що не витримала одна з металевих опор нашої лінії електропередач. Розподільчі мережі обленерго також пошкоджені", - йдеться у описі до знімка.

Також у компанії наголосили, що у південних регіонах країни продовжує вирувати негода, через що багато споживачів на Одещині та Миколаївщині залишилися без світла.

"Наші ремонтні бригади разом з колегами з обленерго вже почали відновлювальні роботи, щоб максимально швидко повернути стабільне енергопостачання споживачам. В деяких населених пунктах це вже відбулось. Але через значний обсяг пошкоджень та низьку температуру це потребуватиме більше часу, ніж в теплу погоду", - зазначили в "Укренерго".

Разом з тим у компанії наголосили - як тільки погодні умови дозволять поновити відновлювальні роботи, енергетики почнуть посилено працювати.

Крім того "Укренерго" закликає українців у всіх регіонах споживати електроенергію ощадливо, адже погодні умови погіршаться у більшості областей України найближчим часом.

"Через значний обсяг пошкоджень повітряних ліній електропередачі Укренерго та розподільчих мереж обленерго, на обладнання, яке залишилось в роботі, лягло подвійне навантаження. Це може призвести до додаткових пошкоджень мереж вже з технічних причин... Тому закликаємо споживати електроенергію ощадливо", - йдеться у повідомленні.

Знімок екрана 2023-11-26 о 19.45.32.png (1.23 MB)

Як повідомляли "Ми-Україна", на Одещині зі снігових заметів рятувальники вилучили вже понад 120 транспортних засобів. Серед них пʼять автомобілів швидкої медичної допомоги, всі вони прямували на виклики.

Головне