На Лимано-Куп’янському напрямку росія тримає близько 110 000 військових

На Лимано-Куп’янському напрямку росія тримає близько 110 000 військових

На Лимано-Куп’янському напрямку фронту російська федерація тримає близько 110 000 військових.

Про це повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі телеканалу "Ми-Україна".

"Але якщо ми будемо сегментувати, наприклад, щодо Купʼянського напрямку, то там знаходиться 45 000 окупантів, а на Лиманському – 48 000", - пояснив він.

Євлаш додав, що плани ворога залишаються незмінними – кількістю завалювати наші позиції.

Нагадаємо, Сили оборони на Бахмутському напрямку просуваються вперед, втім дуже повільно. Ворог постійно контратакує та намагається відбити звільнені території.

“Але треба зазначити, що дуже складна ситуація, інколи просування йде дуже малими кроками. Хоча, треба зазначити, що ворог постійно контратакує та намагається відбити звільнені землі, але у нього це не виходить”, – зазначив пресофіцер 3 ОШБ Олександр Бородін.

Крім того, у щоденному звіті Інституту вивчення війни говорять, що російські загарбники на кількох ділянках фронту провели безуспішні наступальні операції.

Водночас українські сили досягли тактично значущих успіхів у західній Запорізькій області. ЗСУ можуть просуватися через найскладніші підготовлені російські оборонні позиції.

Тим часом ворог може розпочати наступ оперативного рівня на Куп’янському та Лиманському напрямках у найближчі два місяці.

Також наголошується, що російські окупанти перекинули елементи щодо елітного формування з району Кремінної Луганської області до району Роботино на заході Запорізької області.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Повітряних силах розкрили імена загиблих пілотів L-39.

Головне