На Львівщині викрито шахрайську схему на мільйони гривень з надр на шахті, - Нацполіція

На Львівщині викрито шахрайську схему на мільйони гривень з надр на шахті, - Нацполіція

Поліцейські Львівщини викрили злочинну схему з розкрадання надр на одній з шахт регіону. За попередньою інформацією, до оборудки причетні директор шахти, головний інженер, начальник технологічного комплексу, а також так званий “смотрящий” за державним підприємством.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Зловмисники, за допомогою фіктивних даних у щоденних звітах про видобуток вугілля, створювали необліковані залишки продукції. Їх вивозили з шахти під виглядом відходів на перевалкові майданчики, а потім без відображення у бухгалтерському обліку реалізовували підконтрольним фірмам.

В ході розслідування правоохоронці встановили, що фактичний добовий видобуток вугілля був утричі більшим, ніж зазначено в офіційних документах. Наприклад, замість 240 тонн, фігуранти звітували про 80 тонн.

Лише за 6 днів у лютому 2024 року зловмисники завдали державі збитків на суму майже 2,4 млн грн.

18 червня їм оголосили про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем( ч. 5 ст. 191), а також у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366). Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.

За скоєне фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України викрила чергового ворожого інформатора, завербованого росіянами через популярний месенджер для знайомств. Зловмисником виявився безробітний житель міста Дергачі, розташованого неподалік Харкова.

Головне