На Харківщині встановлюють "зуби дракона" (фото)

На Харківщині встановлюють

В прикордонних районах Північної операційної зони продовжують встановлювати бетонні загороджувальні конструкції.

Про це повідомляє командування Об’єднаних сил ЗСУ.

Тетраедри - є протитанковими бетонними загороджувальними елементами в системі оборони взводних опорних пунктів, вже встановлені, що свідчить про завершення будівництва взводних опорних пунктів, зазначається у повідомленні.

"Кожен взводний опорний пункт складається з чотирьох-п’яти смуг інженерних загороджень. Це протитанковий рів, мінне поле, тетраедри, колючий дріт і знову мінне поле. У Північній операційній зоні облаштовано вже понад сто таких позицій. У разі зростання рівня військової загрози на ці оборонні рубежі мають підійти додаткові сили. Ці бригади будуть готові до ведення оборонного бою та стримування просування ворожих сил", - сказав командувач КОС ЗСУ Сергій Наєв.

В Північній операційній зоні вже створено понад сто таких позицій, і у випадку виникнення військової загрози на ці оборонні рубежі буде виведено додаткові сили.

За рішенням Верховного Головнокомандувача вже розпочато довготривале фортифікаційне будівництво, фінансові витрати на яке здійснюються за рахунок державного бюджету. Обласні військові адміністрації виступають в якості виконавців робіт. Зокрема, на ці будівельні заходи використовуються не лише кошти з бюджетів територіальних громад, але й інші джерела фінансування.

Також зазначається, що раніше українські військові інженери в основному виконували завдання з будівництва польової фортифікації. Але зараз вирішено перейти до довготривалої фортифікації.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, рф знову атакувала Україну дронами вночі - скільки збили сили ППО.

Головне