На Google цьогоріч чекають нові масові звільнення через ШІ, - CEO компанї

На Google цьогоріч чекають нові масові звільнення через ШІ, - CEO компанї

CEO Google Сундар Пічаї попередив своїх співробітників про нові звільнення у 2024 році на тлі розвитку технологій штучного інтелекту. За підсумками минулого року штат техногіганта скоротився на 12 000 людей. 

Як пише CBS News, цьогоріч масштаби звільнень мають бути не наскільки великими. Пічаї пояснив, що Google скорочувати працівникв, щоб вивільнити додаткові кошти на штучний інтелект. 
 
В листах, які отримали співробітники компанії, він зазначив, що у 2024 року буде "видалено кілька прошарків робочої сили", щоб вивільнити кошти для "інвестування у... великі пріоритети компанії". 
 
"Цьогорічні звільнення поступатимуться масштабам торішніх скорочень і торкнуться не кожного підрозділу. Але я знаю, наскільки важко дивитися на колег та підрозділи, яких це торкнулося... Про багато з цих змін вже оголошено, але, говорячи наперед, деякі підрозділи продовжать приймати конкретні рішення про розподіл ресурсів протягом року за необхідності стосовно скорочених посад", - йдеться у зверненні Пічаї. 

Скорочення видатків у Google відбувається на тлі того, що компанія веде запеклу боротьбу з конкурентами за лідерство в області штучного інтелекту. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google святкує 25 років: історія та маловідомі факти про одного з найбільших техногігантів у світі
 
Нагадаємо, у 2023 році Google скоротила більш як 12 000 посад у своїх командах з обладнання, покупок, проєктування, політики та продажу реклами. Вже на початку Нового року компанія звільнила  сотні людей у своїх підрозділах апаратного забезпечення, голосової допомоги та інженерних розробок. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила, що близько 40% робочих місць у світі можуть постраждати через розвиток технологій штучного інтелекту, "деякі з них можуть зникнути".

 
 

Головне