На Флориду суне ураган "Мілтон" п’ятої категорії

На Флориду суне ураган

Штат Флорида (США) готується до урагану "Мілтон" п'ятої категорії. Аеропорти оголосили про закриття, триває евакуація людей. 

Про це повідомляє Reuters.

Хоча швидкість вітру дещо зменшилася, проте ураган все ще становить серйозну загрозу для регіону.

Національний центр ураганів повідомив, що у 7 жовтня "Мілтон" був класифікований як ураган п'ятої категорії зі швидкістю вітру до 180 миль на годину. Вже зараз фахівці зазначили, що сила урагану знизилася до 165 миль на годину, але він залишається у тій самій категорії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Метеоритний дощ Драконіди: коли спостерігати жовтневий зорепад?

"Мілтон" набирає силу завдяки теплим водам Мексиканської затоки. Він став третім найшвидшим за зростанням штормом в Атлантичному океані, перетворившись на ураган п'ятьої категорії менш ніж за добу.

Шторм знаходиться на відстані 630 миль на південний захід від Тампи, Флорида, і рухається зі швидкістю дев'ять миль на годину на схід.

Прогнозується, що перед виходом на сушу "Мілтон" послабшає до третьої категорії, але розшириться і залишиться загрозливим для регіону.

В окрузі Хіллсборо введено обов'язкову евакуацію для мешканців небезпечних зон та мобільних будинків. Через евакуацію рух між штатами був призупинений. Мер Тампи Джейн Кастор закликала всіх, хто ще не евакуювався, зробити це негайно.

Аеропорти Флориди оголосили про тимчасове закриття у зв'язку з наближенням урагану.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, NASA та SpaceX відмінили запуск Europa Clipper через ураган.

Головне