На Бахмутському та Лимано-Куп'янському напрямках тривають важкі бої, - Череватий

На Бахмутському та Лимано-Куп'янському напрямках тривають важкі бої, - Череватий

Ситуація під Бахмутом та Куп'янськом залишається складною, безперервно тривають запеклі бої. Більш детально про ситуацію на вказаних напрямках розповів в ефірі "Ми-Україна" заступник командувача Східного угруповання військ зі стратегічних комунікацій Сергій Череватий.

На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують тиснути на ворога, той своєю чергою, чинить відчайдушний спротив. Лише за цю добу армія рф завдала по позиціях українських оборонців 514 ударів з усього наявного озброєння та здійснила два авіанальоти.

"Ворог намагався контратакувати в районі Кліщіївки і Білої гори, безрезультатно. Відбулося дев'ять боєзіткнень, в результаті яких 43 окупанти знищені, 109 - поранені, один - потрапив в полон. Знищений ворожий танк,чотири БМП, САУ "Гвоздика", три польових склади з боєприпасами і, що важливо, станція радіоелектронної боротьби "Мандат", - розповів він.

На Лимано-Куп'янському напрямку росіяни за добу тричі намагалися атакувати, але і тут не досягли успіху. Натомість вдалося знищити 37 росіян, ще 82 окупантів поранити. Сили оборони знищили три міномети, безпілотник, три дрони-камікадзе і три ворожі бліндажі.

Нагадаємо, Череватий також дав оцінку потенційному оточенню Бахмута у найближчому майбутньому. За його словами, що це може статися так само "несподівано", як свого часу відбувся каскадний обвал російської оборони на Харківщині. Наразі, підкреслив він, наші воїни працюють щодня, щоб це стало можливим.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на поки що окупованих територіях, зокрема в Бердянську та Мелітополі, крематорії працюють цілодобово. Таким чином росіяни позбавляються від своїх величезних втрат в особовому складі. 

Головне