Можна відновити лише на невигідних умовах: експерт вважає, що із "зерновою угодою" покінчено

Можна відновити лише на невигідних умовах: експерт вважає, що із

Із "зерновою угодою" майже покінчено, її можна відновити лише на невигідних для України умовах. Про це заявив політолог Максим Джигун під час ток-шоу "На часі" на YouTube-каналі "Ми-Україна".

"З "зерновою угодою", можна констатувати, що з нею майже покінчено. Тому що після заяви Путіна і спілкування з Ердоганом… Ердоган сказав, що Захід має і Україна особливо має піти на поступки Путіну. Мені здається, що концепція йти назустріч вимогам Путіна - це означає втрата української позиції по інших санкціях, інших питаннях", - зазначив експерт.

Також він додав, якщо Україна погодиться піти на поступки, росія в подальшому постійно вдаватиметься до шантажу.

"Якщо ми зробимо прецедент, погодившись на відмову від санкцій проти росії і будемо сприяти в цьому плані і Європейському Союзу, ось тоді можемо говорити, що подібні терористичні акти і шантаж України повторюватиметься на інших напрямках. І замість "зернового коридору" вдарять по ще одній дамбі, чи будуть шантажувати Запорізьку атомну електростанцію. Скажуть: "Хочете, щоб не обстрілювали Запорізьку атомну станцію, давайте знімемо санкції з "Газпрому", наприклад, чи будь-чого іншого", - пояснив Джигун.

Як повідомляли "Ми-Україна", президенти Туреччини та росії Реджеп Тайїп Ердоган і Володимир Путін на зустрічі не дійшли згоди щодо відновлення дії “зернового коридору”.

Головне