МОЗ: У затоплених районах Херсонщини вдалося уникнути кишкових інфекцій, однак загроза залишається

МОЗ: У затоплених районах Херсонщини вдалося уникнути кишкових інфекцій, однак загроза залишається

У підтоплених через підрив росією дамби Каховської ГЕС районах Херсона вдалося уникнути кишкових інфекцій. Про це розповів очільник Міністерства охорони здоров'я України Віктор Ляшко в інтерв’ю "Ми-Україна".

Попри це, наголосив міністр, наразі на цих територіях вже є нові виклики.

"Ми бачимо, що вже більше як 20 днів те, що ми потенційно очікували - це спалах зараз групи гострих кишкових інфекцій бактеріальної теології, за яким потім пішла вірусна, паразитарна (інфекції, - ред.). І от кишкової не відбулося. І це питання в тому, що відпрацювали системи. Зараз другий виклик - люди вже будуть повертатися в підтоплені будинки. І ось тут зараз в нас є чіткі рекомендації, що робити для того, щоб при поверненні також не було спалахів гострих кишкових інфекцій. Але знову ми розділяємо групові і індивідуальні. І питання в тому, що чіткий моніторинг за централізованим водопостачанням, за водопостачанням яке привозилося, за привозною водою, дозволило нам запобігти виникненню бактеріальних ускладнень", - розповів голова українського МОЗу.

Нагадаємо, рівень води на затопленій Херсонщині увійшов в природне русло, “велика вода” практично відійшла. Підтопленими станом на ранок четверга, 29 червня, досі залишаються два населених пункти на правому березі.

Як повідомляли "Ми-Україна",  в Одеській області протягом доби госпіталізували чотирьох жінок у стані середньої тяжкості. Одна з них – вагітна. Усі вони напередодні вживали рибу. Медики не виключають, що жінки потрапили до лікарні через отруєння, що було спровоковане підривом Каховської ГЕС.

Головне