Москва пригрозила: Duolingo вимушено цензурує ЛГБТ-тематику в росії

Москва пригрозила: Duolingo вимушено цензурує ЛГБТ-тематику в росії

Е-платформа вивчення мов Duolingo видалила у росії згадки про те, що Москва називає "нетрадиційними сексуальними відносинами", після того, як російський регулятор попередив компанію про публікацію ЛГБТ-контенту, класифікованого як "екстремізм".

Як пише CNN, відповідне рішення було прийняте на тлі посилення обмежень щодо просування ЛГБТ-тематики в рф, яку російський диктатор Володимир Путін намагається представити як свідчення "морального занепаду" Заходу. 

У Duolingo наголосили, що компанія підтримує права ЛГБТК+ і вірить у нормалізацію представлення цих людей у своєму контенті. Однак місцеві закони забороняють включати певний контент в рф. 

"Duolingo направила "Роскомнагляду" лист у відповідь, в якому підтвердила, що видалила зі свого навчального додатку матеріали, які пропагують нетрадиційні сексуальні відносин" , - йдеться у заяві платформи.

Як відомо, в росії ЛГБТ-рух оголошено екстремістським, а тих, хто його підтримує, - терористами. Це відкриває шлях до серйозних кримінальних справ проти представників руху та їхніх захисників. Суди в рф вже накладали штрафи на тих, хто порушує закон про "ЛГБТ-пропаганду", включаючи онлайн-кінопрокатників. 

Нагадаємо, торік восени Верховний суд російської федерації заборонив так званий "рух ЛГБТ" та визнав його "екстремістською організацією". У позові Мін’юсту росії не пояснювалось, що таке "рух ЛГБТ", хто ним керує тощо. Рішення судді набуло чинності негайно.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у травні Папа Римський Франциск застосував вкрай принизливу італійську образу щодо представників ЛГБТ-спільноти, коли 20 травня на закритій зустрічі з єпископами понтифік наказав їм заборонити геям готуватися до священства. Згодом Ватикан вибачився за його слова.

 

Головне