Москва направить більше контингенту та військових вантажів у Буркіна-Фасо

Москва направить більше контингенту та військових вантажів у Буркіна-Фасо

Кремль анонсував скерування додаткової військової допомоги та інструкторів до Буркіна-Фасо. Про це заявив голова російського МЗС Сергій Лавров під час свого візиту в африканську країну, яка перебуває під військовим керівництвом після перевороту 2022 року, пише Reuters.

За словами Лаврова, рф тісно співпрацює з Буркіна-Фасо в "усіх сферах", включаючи розвиток військових та військово-технічних зв'язків, з моменту приходу до влади президента Ібрагіма Траоре. Він висловив впевненість, що завдяки цій співпраці вдасться знищити осередки тероризму на території країни.

Як відомо, в Буркіна-Фасо вже діють бойовики ПВК "Вагнер", засновник якої Євген Пригожин загинув в авіакатастрофі в серпні минулого року. Зростання присутності рф в сфері безпеки в Африці, особливо в країнах, де військові захопили владу в результаті переворотів, викликає занепокоєння з боку США та інших західних держав.

Лавров активізував візити до Африки після початку війни в Україні, оскільки рф, яка потерпає від західних санкцій, шукає нових торгових партнерів та намагається згуртувати країни, що розвиваються, навколо своєї концепції "багатополярного світу". Ця концепція передбачає зменшення домінування США та колишніх європейських колоніальних держав на міжнародній арені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська АЕС у Буркіна-Фасо: навіщо рф створює нову зону впливу в Африці

Як писав "Ми-Україна" раніше, ще торік стало відомо, що росіяни шукають в Африці найманців для війни проти України. У Центрі Нацспротиву розповіли, що кандидатів відбиратимуть на території Буркіна-Фасо.

 

Головне