Москва активізувала кампанію дискредитації України на Близькому Сході

Москва активізувала кампанію дискредитації України на Близькому Сході

росія активізувала кампанію з дискредитації України на Близькому Сході. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

У дописі ГУР йдеться про те, що росія активізувала дезінформаційну кампанію проти України на Близькому Сході. Мета такої гібридної операції полягає в тому, щоб виправдати загарбницьку війну; дискредитувати Україну та держави Заходу; нав’язати неприйнятні умови переговорів; та покращити власне становище в регіоні.

Окрім цього, ворог прагне зменшити економічний і політичний тиск, якого зазнає через вторгнення в Україну та здійснення воєнних злочинів.

рф хоче реалізувати свій план за допомогою агентурної мережі, засобів пропаганди та дипломатичних представництв.

"Так, працівники російського посольства у Єгипті отримали вказівки з кремля провести низку зустрічей під дипломатичним прикриттям для поширення дезінформації про війну та здійснення вербувальних заходів",- зазначають в ГУР.

Більше того, в рамках операції росіяни розсилають до посольств інших держав у Каїрі пропагандистські матеріали, у яких виправдовують ведення війни проти України.

Зокрема, йдеться про два документи — "О роли Запада в конфликте на Украине" та "О ситуации вокруг Украины". У цих матеріалах загарбники пропонують "путінську версію" історії України з моменту розпаду СРСР.

"Ключова ідея, яку просуває кремль на Близькому Сході, ― безальтернативність нав’язаного ним сценарію завершення війни",- зазначає ГУР.

Як пояснюють в ГУР, росіяни хочуть, щоб Захід перестав надавати військову допомогу Україні, а Сили безпеки і оборони нашої держави мають припинити бойові дії. Окрім цього, за російським сценарієм москва зберігає контроль над окупованими українськими територіями.

Нагадаємо, що США запровадили нові санкції, пов’язані з росією, проти кількох фізичних та юридичних осіб. Їх звинуватили у підтримці "дезінформаційних зусиль" Кремля.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Палата представників США 19 березня ухвалила резолюцію "Про засудження незаконного викрадення дітей з України до російської федерації".

Головне