Мінцифри запускає послугу з обміну старих ламп на LED: як та хто це може зробити

Мінцифри запускає послугу з обміну старих ламп на LED: як та хто це може зробити

Міністерство цифрової трансформації з 16 січня запустить у тестовому режимі в "Дії" нову послугу — запис на обмін старих ламп розжарювання на світлодіодні (LED). Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Відповідно до постанови уряду, яка передбачає заміну старих ламп на світлодіодні, цей обмін допоможе зекономити електроенергію, забезпечити баланс енергоспоживання та вистояти під час енергокризи.

Як працюватиме програма обміну ламп розжарювання на світлодіодні

Всі громадяни України, яким виповнилося 18 років, можуть долучитися до програми. Для цього їм необхідно буде в "Дії" подати верифікований РНОКПП, вказати відділення "Укрпошти", де вони хочуть забрати лампи, а потім прийти за ними. Замовлення буде дійсне протягом 5 днів.

Також послугу з обміну ламп можна буде замовити не лише в "Дії", а й у відділеннях "Укрпошти" - для цього потрібно просто прийти з паспортом, ідентифікаційним кодом та лампами розжарювання на "Укрпошту". Проте спочатку варто переконатися, чи там точно  є в наявності LED-ламп.

Важливо, що обміняти лампи можна лише один раз - 5 старих ламп розжарювання замінять на 5 енергоощадних LED-лампи. 

Варто зазначити, що на першому етапі послуга буде доступна у Вінниці, Черкасах, Одесі та Львові. Для обміну передбачено 15 млн ламп, вони надходитимуть поступово протягом декількох тижнів. 

Всі, хто бажає долучитися до бета-тестування послуги, можуть зробити це тут.

Головне