Міноборони Естонії заборонило продаж продукції компаній, які продовжують бізнес в рф

Міноборони Естонії заборонило продаж продукції компаній, які продовжують бізнес в рф

Міністерство оборони Естонії заборонило продаж товарів компаній, які продовжують бізнес на території російської федерації. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Зокрема, PepsiCo, Mars, Nestle, Unilever та Mondelēz International відносяться до списку міжнародних спонсорів війни. 

Крім того, буде припинено перепродаж тютюнових виробів від Philip Morris International та Japan Tobacco International.

"Товари від тих виробників, які продовжують працювати в росії, сприяючи цим фінансуванню російської військової машини, вилучатимуть з місць продажу, що знаходяться у сфері управління Міністерства оборони Естонії", - йдеться в повідомленні.

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур наголосив, що багато західних компаній припинили свою діяльність в російській федерації, але залишаються і ті, хто продовжують підтримувати економіку країни-агресорки.

"Я розумію, що розпорядження про припинення поставок продукції PepsiCo, Mars, Nestle та інших великих корпорацій в межах юрисдикції Міноборони може викликати певний дискомфорт, але для багатьох продуктів можна знайти альтернативи від естонських виробників, і більше благо переважує невеликі незручності. Я сподіваюся на розуміння всіх - давайте допоможемо Україні перемогти", - заявив він.

Зазначається, що продукцію буде вилучено з асортименту протягом 60 днів.

Нагадаємо, що Національне агентство з питань запобігання корупції внесло американську багатонаціональну франшизу ресторанів швидкого харчування Subway до переліку міжнародних спонсорів війни.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, НАЗК внесло бельгійську компанію Fluxys у перелік міжнародних спонсорів війни.

Головне