Мінфін назвав ймовірний курс долара на 2024 рік

Мінфін назвав ймовірний курс долара на 2024 рік

Міністерство фінансів України очікує, що курс гривні до долара перевищить позначку в 41 гривню у 2024 році. Відповідний прогноз під час зустрічі Європейською Бізнес Асоціацією "EBA Global Outlook: Нова економіка України" озвучив очільник відомства Сергій Марченко, передає "Інтерфакс-Україна".

"На наступний рік передбачаємо курс 41,4 грн/$1", - заявив він та додав, що йдеться про середньорічний курс.

За словами міністра, питання зміцнення української національної валюти тривожить уряд, оскільки для цього повністю відсутні "фундаментальні чинники".

"Це мінус, про який ми комунікуємо з НБУ та МВФ. Це мінус для експортерів", - додав Марченко.

Голова Мінфіну підкреслив, що в той час, як український експорт "не зростає взагалі", ситуація з імпорт є кардинально протилежною.

Як відомо, з липня минулого року Національний банк України утримує фіксований курс на рівні 36,57 грн за долар США.

Як відомо, з 29 серпня для українців зняли обмеження на купівлю безготівкової валюти. Навіщо це потрібно та як впливає на курс, "Ми – Україна" розбирався тут.

Як писав "Ми-Україна" раніше, нещодавно очільник Міністерства фінансів повідомив, що зміни у Податковий кодекс не на часі, адже податкова система під час повномасштабної війни має бути стабільною. За його словами, єдиною зміною стане перерозподіл податків на доходи фізичних осіб.

“У частині ПДФО ми збираємося перерозподілити військовий ПДФО, який спрямовується за рахунок високих надбавок до місцевих бюджетів, на сектор безпеки і оборони. Ті надлишки коштів, які зараз формуються в частині військового ПДФО, мають працювати на оборону”, – наголосив Марченко.

Головне