Міненерго: Україні вистачить енергоресурсів на зиму

Міненерго: Україні вистачить енергоресурсів на зиму

Україні вистачить енергоресурсів на зиму. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в інтерв'ю "Ми-Україна".

"В цьому плані ми спокійно себе почуваємо", - сказав він.

Зазначивши, що питання в тому, наскільки майбутні атаки зможуть вплинути на постачання енергоресурсів, але Україна має різні шляхи вирішення цього питання. Зокрема, маючи досвід попередньої зими.

Нагадаємо, внаслідок обстрілів окупантів без електроенергії залишається щонайменше шість регіонів. Відомо, що за минулу добу енергетики заживили понад 3,6 тисяч абонентів.

Крім того, на Сумщині через ворожі атаки відбулося загоряння обладнання підстанції. Рятувальники оперативно прибули на місце події та ліквідували пожежу.

“У Дніпропетровській області внаслідок обстрілу відключилася одна лінія електропередачі напругою 6 кВ, без світла залишалися понад 1,1 тисяч споживачів. У Нікополі через обстріл пошкоджено газопровід низького тиску - відключені споживачі”, - йдеться в повідомленні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україні не вистачає броньованих капсул для евакуації маломобільних людей. Це особливо стосується Донецької, Херсонської та Запорізької областей.

Про це заявила віцепрем'єр-міністерка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

За її словами, примусова евакуація стосується лише дітей, а люди старшого віку здебільшого відмовляються виїжджати, попри постійні обстріли.

Головне