Маляр: ЗСУ контролюють південно-західну частину Бахмута і просуваються

Маляр: ЗСУ контролюють південно-західну частину Бахмута і просуваються

Наразі Збройні сили України контролюють південно-західну частину міста Бахмут. Вони також просуваються вперед на окремих ділянках околиць.

Про це повідомила заступниця голови Міністерства оборони України Ганна Маляр у своєму Telegram-каналі. За її словами, окупанти стягнули в Бахмут більшу частину своїх резервів. Таким чином вони значно посилили свої угруповання.

У четвер, 18 травня, увесь день ворог йшов у наступ, але всі атаки були відбиті. На північних околицях міста росіяни також атакували - атаки були відбиті українськими захисниками. Крім того, на окремих ділянках є просування ЗСУ на півкілометра.

Маляр також розповіла, що в передмісті Бахмута на півдні протягом дня йшли запеклі бої. Ворог переходив у наступ та намагався повернути втрачені території. Однак загарбники зазнали втрат та не змогли виконати поставлені задачі. На окремих ділянках там українські війська просунулись на один кілометр.

Заступниця очільника Міноборони зазначила, що військовослужбовці виконують задачі з оборони Бахмута та передмістя. Наразі Україна виграє час для запланованих дій. Командування ОСУВ "Хортиця",у зоні відповідальності якого Бахмутський напрямок, тримає ситуацію під контролем, додала Маляр.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Збройні сили України провели наступальні дії на західних околицях міста Бахмут. Вони створили плацдарм для подальшого контрнаступу. Як зазначається, ширина смуги прориву склала 2 тис. метрів, а її глибина – 700 метрів. При цьому, за оцінкою захисників, попередньо, у ворога щонайменше 50 загиблих та до сотні поранених. Ще чотири окупанта потрапили в полон.

Головне