Маляр про мобілізацію жінок-медиків: Немає такої потреби, мова лише про облік

Маляр про мобілізацію жінок-медиків: Немає такої потреби, мова лише про облік

Ганна Маляр прокоментувала інформацію, яка шириться мережею, про мобілізацію жінок-медиків. За її словами, наразі немає такої потреби, адже йдеться лише про облік.

Про це заступниця міністра оборони України розповіла в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна". Як зазначається, 1 жовтня набирають чинності зміни до закону. Ними встановлюється взяття жінок певних професій на військовий облік.

Відповідно до цього закону, взяттю на військовий облік підлягають жінки, які придатні до проходження військової служби за станом здоров'я та віком. Також йдеться про тих, які здобули медичну або фармацевтичну спеціальність.

Закон ухвалили ще в 2022 році, але пізніше відклали на рік.

"Генштаб тоді й зараз запевняє, що не потребують жінок цих спеціальностей безпосередньо на фронті, і я нагадаю, що постановка на облік – це не означає мобілізацію. Це перше. По-друге, у нас немає на фронті жінок, які там знаходяться без їхньої згоди", - зазначила Маляр.

Нагадаємо, Федір Веніславський заявив, що виїзд з України для жінок на військовому обліку, які мають медичну або фармацевтичну освіту, обмежать.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Україні необхідно врегулювати питання виїзду за кордон жінок, які підлягають військовому обліку, заявив політичний оглядач Геннадій Дубов. При цьому він додав, що владі потрібно не в ручному режимі щось змінювати, а вносити зміни до відповідних законів.

Головне