Маляр пояснила, чому Україна не розкриває втрати серед військових: Це державна таємниця

Маляр пояснила, чому Україна не розкриває втрати серед військових: Це державна таємниця

Втрати України у війні є державною таємницей під час воєнного стану. Про це заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, ніхто не намагається приховати від населення якусь інформацію. Однак на вимогу військових, щоб ворог не міг використати ці дані для прорахунку дій України, їх не розкривають.

"Час від часу в іноземних ЗМІ з‘являється інформація про нібито кількість наших загиблих. Тому ще раз поясню ситуацію. Під час воєнного стану ця інформація становить державну таємницю. Не тому що хтось щось хоче приховати, а тому що це вимога військових. 

Чому ці дані таємні? Тому що під час активної фази війни кількість загиблих і поранених противник використовує для прорахунку наших ймовірних подальших дій", - зазначила Маляр.

При цьому вона пояснила, що військові дії залежать від відсотка загиблих і поранених щодо загальної кількості військовослужбовців. І якщо росіяни знатимуть рівень втрат України, вони будуть наперед прорахувати дії Сил оборони.

"Йдеться  не лише про загальну кількість втрат убитими та пораненими, але й про кількість втрат конкретних підрозділів та напрямків. Особливо під час боїв. Якщо у ворога буде така інформація, вони почнуть розуміти деякі наші наступні кроки", - наголосила заступниця міністра оборони.

Вона також додала, що інформацію про рівень втрат має дуже обмежене коло осіб, і всі вони несуть кримінальну відповідальність за її розголошення.

Як повідомляли "Ми-Україна", втрати росії у війні проти України вже перевищили позначку у 257 000 військових. Лише за минулу добу українські захисники ліквідували 500 окупантів.

Головне