Маляр: На низці напрямків йдуть запеклі бої, але росіяни не просуваються

Маляр: На низці напрямків йдуть запеклі бої, але росіяни не просуваються

На низці напрямків, а саме на Куп’янському, Лиманському та Сватівському, йдуть запеклі бої. При цьому російські війська не просуваються вперед.

Про це заявила заступниця голови Міністерства оборони України Ганна Маляр в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"На Сватівському напрямку ми цілий день відбиваємо атаки. Треба сказати, що вже другий день поспіль фіксуємо і на Бахмутському напрямку збільшення обстрілів. Фактично наші знаходяться під суцільним артилерійським вогнем. Там, де ворог намагається штурмувати - це Куп’янський, Лиманський, Сватівський напрямок, - там ворог не просувається, але це дуже запеклі бої, - розповіла вона.

На Бахмутському напрямку збільшується артилерійський вогонь. Водночас на півночі росіяни намагаються відвоювати втрачені позиції, але марно, додала Маляр.

Нагадаємо, Збройні Сили України поступово просуваються вперед на усіх напрямках. Втім, на деяких напрямках ворог намагається штурмувати українські позиції. Там точаться запеклі бої. За словами Маляр, схід – основний напрямок наступу ворога. Для них ключова мета – захопити Донецьку та Луганську області. Потім вони збираються захопити всю Україну.

Також Маляр відмітила, що на Бахмутському напрямку (північний фланг) ворог намагається відвоювати раніше зайняті ним позиції, але у них це не виходить.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на Лимано-Куп’янському напрямку у російських загарбників немає просування, але є втрати.

“Позитивних результатів на Лимано-Куп’янському напрямку у росіян немає. У них є тільки негативні результати”, – повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.