Макрон оголосив, що роботу над безпековою угодою з Україною майже завершено

Макрон оголосив, що роботу над безпековою угодою з Україною майже завершено

Франція завершує роботу над безпековою угодою з Україною, яку раніше підписала Велика Британія. Про це заявив французький президент Емманюель Макрон у ході пресконференції на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Макрон нагадав, що минулого тижня до Києва завітав прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак. У ході цього візиту Україна та Велика Британія  підписали безпекову угоду.

"Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак здійснив поїздку у Київ кілька днів тому і підписав таку угоду. Ми завершуємо подібну угоду з Україною, це для них важливо", - заявив президент Франції.

Водночас він наголосив - цей документ є надзвичайно важливим для України, оскільки це початок роботи щодо її членства в НАТО.

"Ми маємо сильну координацію між членами НАТО. Ось чому ми запропонували укласти з деякими критично важливими членами двосторонні угоди, що надають гарантії безпеки. І це не залежить від вступу до Альянсу. Але це є своєрідним тиском на президента рф Володимира Путіна", - заявив Емманюель Макрон.

Як повідомляли "Ми-Україна", Канада підготувала безпекову угоду з Україною, проєкт якої вже передали Києву. Таким чином будуть реалізовані домовленості між лідерами Канади та України.

Головне