Майже 40 поранених у Харкові: Терехов показав розбиту ворожою ракетою багатоповерхівку

Майже 40 поранених у Харкові: Терехов показав розбиту ворожою ракетою багатоповерхівку

Кількість поранених внаслідок ракетного обстрілу Харкова 23 січня наближається до показника у 40 осіб. За даними міського голова Ігоря Терехова, станом на цю годину постраждалих вже 38. 

Ранковий удар по місту обірвав життя двох осіб - жінок 56 та 40 років.

Окупанти вдарили по Харкову двічі. Повторний удар був здійснений по тих самих локаціях, що і першого разу, однак вже тоді, коли до місць влучань прибули надзвичайники та правоохоронці. Серед поранених є поліцейські, які долучались до розбирання завалів. 

Станом на 9:20 було відомо про 35 травмованих, серед яких - двоє дітей 10 та 12 років. П'ятеро поранених - важкі.

Ракетними ударами було вщент знищено під'їзд п'ятиповерхівки, в багатоквартирному будинку в іншому районі міста сталась пожежа. У передмісті Харкова постраждали будинки в приватному секторі.

Як відомо, вранці 23 січня армія рф випустила по Україні 41 ракету, серед яких С-300/С-400, Х-101/Х-555/Х-55, Х-22, "Іскандер-М" та Х-59. Силами та засобами ППО вдалось збити 21 засіб повітряного нападу. При цьому Повітряні сили ЗСУ наголосили, що "не всі ворожі ракети, які атакували по балістичній траєкторії досягли своїх цілей".

Нагадаємо, у Києві внаслідок ракетної атаки руйнувань зазнало кілька будівель у різних районах, відомо про 18 постраждалих. Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник заявив, що на столицю летіли близько 20 ракет. Їх всі вразили сили ППО, а руйнування спричинили падіння уламків.

Як писав "Ми-Україна" раніше, очільник норвезького Генштабу генерал Ейрік Крістофферсен заявив, що Норвегія, як і решта країн Північноатлантичного альянсу, має прискоритись із підготовкою до потенційної війни з росією

Головне