Сили оборони знищили 21 ворожу ракету - Залужний

Сили оборони знищили 21 ворожу ракету - Залужний

Вночі, 23 січня 2024 року, противник завдав комбінованого ракетного удару по Україні. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Ворог бив крилатими, балістичними, авіаційними та зенітно-керованими ракетами. Усього було зафіксовано 41 засіб повітряного нападу - більшість з них рухалися балістичною траєкторією:

  • 4 зенітні керовані ракети С-300/С-400 з Бєлгородської обл. – у напрямку Харківщини;
  • 15 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 із шести стратегічних бомбардувальників Ту-95МС (район пусків – Енгельс, рф.);
  • 8 ракет Х-22 із бомбардувальників Ту-22М3 з Брянська та Орловської обл. – у напрямку Харківщини та Сумщини;
  • 12 балістичних ракет "Іскандер-М" (район пусків – Бєлгородська та Воронезька обл.)
  • 2 керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків Су-34 (район пусків – Белгородська область – рф).

Нагадаємо, у Святошинському районі через ракетну атаку рф ще за однією адресою горить квартира. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Мер столиці повідомив, що 13 людей госпіталізували, серед них троє дітей. Одному 13-річному хлопцю та чотирьом дорослим постраждалим медики надали допомогу на місці. Одну жінку доправили в реанімацію і продовжують надавати інтенсивну допомогу.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо 23 січня двічі било по Харкову ракетами, при цьому повторний удар був здійснений тоді, коли на місце влучань прибули правоохоронці та надзвичайники. 

Як розповів начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов, під час другої серії обстрілів росіяни гатили по тих самих локаціях, що і першого разу. На момент повторного удару там працювали співробітники ДСНС та Нацполіції. Є поранені та загиблі цивільні, травмувань зокрема зазнали поліцейські, долучені до розбирання завалів.

Головне