Норвегія має бути готовою до війни з рф, - головком країни

Норвегія має бути готовою до війни з рф, - головком країни

Норвегія, як решта країн Північноатлантичного альянсу, має прискоритись із підготовкою до потенційної війни з росією. На цьому в інтерв'ю NTB наголосив очільник норвезького Генштабу генерал Ейрік Крістофферсен, пише Daglabet.

"Нині є вікно, яке може тривати один, два, можливо, три роки, коли ми повинні інвестувати ще більше в надійну оборону. Але ми поспішаємо. Я просто хочу це уточнити. Ми не знаємо, що буде з росією через три роки. Для нас важливо зіткнутися з невизначеним і непередбачуваним світом із сильною національною обороною", - заявив він.

Крістофферсен зауважив, що Москва нарощує свої воєнні потужності більш швидкими темпами, ніж очікував Захід. Більш того, рф тісно співпрацює у військовій сфері з КНДР та Іраном.

"Тому ми повинні добре використати час зараз, щоб зміцнити нашу власну оборону", - сказав він.

Головком сказав, що Сили оборони України послаблюють російські спроможності, а тому Київ потрібно підтримувати стільки, скільки ц буде потрібно. Він додав, що коли російсько-українська війна завершиться "ніхто не знає, яким буде наступний крок Путіна".

За його словами, Норвегія має більше інвестувати у посилення своє протиповітряної оборони та активніше поповнювати запаси боєприпасів. 

Нагадаємо, днями очільник військового комітету Альнсу Роб Бауер заявив, що сили НАТО ведуть підготовку до "тотальної війни" з росією, яка потенційно може розпочатися упродовж наступних двох десятиліть. Він наголосив, що до цього слід підготуватися також і цивільному населенню, зокрема бути готовими до потенційного призову на військову службу.

Бауер також зауважив, що Швеція вчинила правильно, закликавши своє населення готуватися до війни на початку січня. Такої ж думки дотримується і Крістофферсен.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні, 22 січня, НАТО розпочало найбільші за часів Холодної війни чотиримісячні військові навчання Steadfast Defender 2024.



Головне