Майже 11 000 студентів отримають гранти на навчання, - МОН

Майже 11 000 студентів отримають гранти на навчання, - МОН

Міністерство освіти та науки підписало перший наказ про виплату грантів на навчання у закладах вищої освіти. Студенти незабаром отримають підтвердження грантів у додатку "Дія".

Про це повідомив заступник міністра освіти Михайло Винницький. 

“Кошти на рахунки закладів вищої освіти для покриття частини вартості навчання 10,809 студентів (це перші, які підтвердили в Дії сертифікат про грант) будуть вже незабаром перераховані. Студенти, яким призначено грант, на днях отримають відповідне підтвердження в Дії", - написав Винницький у Facebook.

За словами заступника міністра освіти, наступні накази про призначення грантів видаватимуть поступово, після  надходження подальших підтверджень сертифікатів від студентів будуть видані.

Дедлайн для підтвердження у "Дії" – 5 листопада 2024 року.

Довідка.

Державним грантом є фінансова допомога для здобувачів вищої освіти. Саме тим студентам, які за результатами НМТ вступили в заклад освіти для здобуття ступеня бакалавра або магістра медичного чи ветеринарного спрямування, за контрактною формою навчання. Такі гранти надаються державою на термін чотири роки для бакалаврів та на шість років для медичних магістрів.

Як писав “Ми-Україна” раніше, освітні інспектори провели  понад 1300 занять з безпеки у вересні.

Головне