Литва надасть Україні військової допомоги ще на €25 млн

Литва надасть Україні військової допомоги ще на €25 млн

Литва в липні 2023 року надасть Україні військової допомоги ще на 25 млн євро. Про це повідомив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас на сторінці у Facebook.

Заява міністра була зроблена під час 14-го віртуального засідання контактної групи з питань оборони України "Рамштайн" у режимі онлайн.

"Військову підтримку від Литви для України нададуть у липні на 24 млн євро", - йдеться в повідомленні очільника відомства.

Крім того, Арвідас Анушаускас запропонував створити "коаліцію мудрості", адже така шестидержавна міні-коаліція вже працює в Литві. Вона готує українських фахівців з освіти.

Нагадаємо, Литва надає медичну допомогу захисникам України. 170 осіб проходять лікування в Литві. Тим часом 24 литовські медики стали пліч-опліч із нашими лікарями, приїхавши в Україну.

У межах візиту до столиці Литви – міста Вільнюс Олена Зеленська зустрілася з міністром охорони здоров’я Арунасом Дулькісом . Вона подякувала йому за те, як його країна рятує українців.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Литва посилила санкції проти росії та Білорусі. Зокрема, литовський уряд заборонив транзит товарів, які можуть використовуватися рф та Білоруссю у військових цілях. За рішенням уряду, до Національного списку контрольованих товарів подвійного призначення внесли ще понад 50 позицій та підпозицій.

Також Литва оголосила, що передасть Україні ще 10 бронетранспортерів M113 та боєприпаси. Раніше Литва вже повідомила про передання ЗРК NASAMS.

Головне