Литва готова до можливих провокацій "вагнерівців" на кордоні з Білоруссю

Литва готова до можливих провокацій

Литва готова до можливих провокацій найманців ПВК "Вагнера" на кордоні з Білоруссю. Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа в ефірі телеканалу LRT.

За його словами, присутність "вагнерівців" у Білорусі становить серйозну загрозу. При цьому провокації з їхнього боку можуть відбутися щодо Литви, Латвії та Польщі.

"З перших же повідомлень про те, що в Білорусі можуть бути розміщені найманці групи "Вагнера", я відразу сказав, що ми не можемо виключити таку загрозу", - пояснив Науседа.

Глава держави також наголосив, що ведеться моніторинг ситуації та посилюються розвідувальні дії.

"Немає перешкод і для того, щоб литовська армія прийшла на допомогу прикордонникам. Це обов’язково буде зроблено", - заявив президент країни.

Він додав, що навіть якщо країни ЄС хочуть змусити повірити, що сценарії інші та "вагнерівців" буде направлено до Африки або в інші місця, дуже велика спокуса не використати їх "для різних провокацій". Саме тому він вважає російських нацманців серйохною загрозою.

Нагадаємо, частину найманців ПВК “Вагнера” перекинули до польського кордону, а саме у район Сувальського перешийка, заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

“Зараз ситуація стає ще небезпечнішою. У нас є інформація, що понад 100 найманців із ПВК “Вагнер” перемістилися в бік Сувальського перешийка поблизу Гродна в Білорусі”, – заявив Моравецький.

Він наголосив, що такий крок Польща розцінює як наближення до “гібридного наступу на польську територію”.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, кількість “вагнерівців” у Білорусі станом на 30 липня становить понад 5000 осіб, розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Головне