Львівське архітектурне бюро показало проект скульптури паростка замість "Батьківщини-матері"

Львівське архітектурне бюро показало проект скульптури паростка замість

Львівське архітектурне бюро Guess Line Architects презентували проект скульптури паростка, яку пропонують встановити замість "Батьківщини-матері". Про це вони повідомили у соцмережах.

"Батьківщина-мати" – символ, спрямований на прославляння СРСР. Держави, що вбила та закатувала мільйони українців. Змінюючи одну деталь в контексті цілого пам’ятника не міняється закладене раніше значення", – коментують у студії, маючи на увазі демонтаж радянського герба на монументі.

Скульптура паростка, за задумом архітекторів, має символізувати нове життя, яке "руйнує комуністичні залишки". Усередині "паростка" пропонують облаштувати оглядовий майданчик, де відвідувачі будуть "зернами".

У команді додали, що реалізація таких проєктів доцільна після перемоги України у війні над росією, але думати важливо вже зараз.

Нагадаємо, у прийдешній День Незалежності – 24 серпня – відбудеться демонтаж радянського символу зі скульптури “Батьківщина-мати” у Києві і його заміна на державний герб України. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, у російській держдумі закликали вдарити по монументу “Батьківщина-мати” у Києві в якості помсти за атаку безпілотників на Москву. 

Головне