Лідер Папуа-Нової Гвінеї відповів на закиди Байдена щодо канібалізму

Лідер Папуа-Нової Гвінеї відповів на закиди Байдена щодо канібалізму

Прем'єр Папуа-Нової Гвінеї Джеймс Марапе відреагував на слова президента США Джо Байдена, який пов'язав із канібалами зникнення тіла загиблого під час Другої світової війни "дядька Бозі". Посадовець наголосив, що населення його країни не заслуговує на те, щоб його пов'язували з канібалізмом.

"Слова президента Байдена, можливо, були обмовкою; однак моя країна не заслуговує на те, щоб її називали такою", - заявив Марапе.

Папуа-Нова Гвінея, як стверджують історики, відіграла провідну у просуванні американських сил через Тихий океан задля визволення Філіппін під час Другої світової. Наслідки бойових дій і досі залишаються відчутними для мешканців островів Океанії. 

Марапе наголосив, що його країну "без необхідності втягнули у конфлікт, у якому не було її провини". Він також додав, що як територія Папуа-Нової Гвінеї, так і Соломонових Островів ще "завалені людськими останками часів війни, уламками літаків та кораблів, а також залишками бомб". 

Як відомо,  торік Вашингтон уклав з Папуа-Новою Гвінеєю угоду про співпрацю в оборонній сфері на тлі посилення конкуренції за вплив у регіоні з Китаєм. КНР, до слова, має безпековий пакт з Соломоновими Островами по сусідству. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулого тижня під час одного з передвиборчих виступів у США президент Джо Байден розповів виборцям історію, про те, як його "дядька Бозі" під час Другої світової війни, ймовірно, з'їли живцем канібали у Папуа-Новій Гвінеї. Він розповів, що літак з його родичем на борту був підбитий в районі країні та додав, що тіло загиблого так і не було знайдено, тому що в той час там "справді було багато канібалів"
 
 

 

 

Головне