Лідер держперевороту у Габоні склав присягу президента країни

Лідер держперевороту у Габоні склав присягу президента країни

Лідер перевороту Бріс Олігуї Нгема, який скинув президента Габону Алі Бонго, склав присягу під час телевізійної церемонії.

Про це повідомляє Reuters.

Бріс Оліґі Нгема заявив, що його посада зберігатиметься на перехідний період, поки в країні не стане можливим формування цивільного уряду шляхом виборів. Водночас дати нових виборів він не назвав.

Він також заявив, що збирається змінити чинну конституцію Габона шляхом референдуму, ухвалити нові кримінальний та виборчий кодекси, дати преференції місцевим банкам та компаніям, щоб сприяти економічному розвитку країни. Також Нгема пообіцяв звільнити політичних в’язнів та створити умови для повернення до Габону політичних емігрантів.

Нагадаємо, армійські офіцери на чолі з генералом Нгемою захопили владу 30 серпня, через кілька хвилин після оголошення про перемогу Бонго на виборах, які вони анулювали і визнали такими, що не заслуговують на довіру.

Згодом ЗМІ повідомили, що військові, які захопили владу у Габоні, оголосили про створення Комітету перехідного періоду та відновлення державних інституцій.

Вперше Алі Бонго виграв президентські вибори у 2009 році. До цього сім термінів поспіль, з 1967 по 2009 рік, президентську посаду обіймав його батько. У 2003 році у Габоні була змінена конституція, і зміни дозволяли обиратися президентом необмежену кількість разів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Ердоган та Путін не домовилися про відновлення зернової угоди.

Головне