Лід навколо Антарктиди досяг історично низького рівня

Лід навколо Антарктиди досяг історично низького рівня

Льодовий покрив, що оточує Антарктиду, досягнув найнижчого рівня за цю зиму.

Про це повідомив Національний центр даних США про сніг і лід (NSIDC), передає Reuters.

Дослідники застерігають, що це має негативний вплив на пінгвінів, які розмножуються та виховують своїх дитинчат на морському льоду.

Поширене танення льоду також прискорює процес глобального потепління, оскільки зменшує відбиття білого льоду сонячної енергії назад у космос.

Мінімальна площа морського льоду в Антарктиді була зафіксована 10 вересня цього року і становила 16,96 мільйона квадратних кілометрів, що є найнижчим зимовим показником з початку супутникових вимірювань в 1979 році. У південній півкулі, де розташована Антарктида, вересень є найхолоднішим місяцем, коли морський лід зазвичай досягає свого максимуму.

Нагадаємо, NASA успішно повернула перші зразки астероїда Бенну на Землю, завершивши місію OSIRIS-Rex. Капсула приземлилася в штаті Каліфорнія біля Солт-Лейк-Сіті.

“Капсула Osiris-Rex із зразком з астероїда Бенну приземлилася на полігоні в штаті Юта о 17:52 після подорожі довжиною 6,2 мільярда кілометрів”, – повідомили у NASA.

В американському космічному агентстві додали, що ця місія є першою американською у своєму роді і відкриває “капсулу часу до початку нашої Сонячної системи”.

Space.com наголошує, що космічний зонд OSIRIS-Rex був запущений у 2016 році. Він досяг астероїда Бенну в жовтні 2020 року, де зібрав зразки з його поверхні.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Нагірному Карабасі на складі бензину стався вибух, понад 200 осіб отримали поранення.

Головне