Летіли "Кинджали", балістика, С-300, Х-101 та Х-22: Ігнат прокоментував ранковий ракетний удар

Летіли

Під час ранкового масованого удару ворог використав різні засоби повітряного нападу. Спочатку армія рф провела так звану "розвідку боєм", запустивши ударні дрони, а вже після цього здійснила пуск ракет різних типів, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" речник командування Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат.

"Фактично летіло усе, мабуть, тільки "Калібрів" не було. А так і "Кинджали" ми бачили, і балістику, і С-300, і крилаті ракети, Х-22 або Х-32, "шахеди" також летіли з південно-західного напрямку. Близько 18 стратегічних бомбардувальників Ту-95 запускали Х-101/Х-505", - зазначив він. 

Ігнат наголосив, що Україна вже давно не переживала настільки масованих ударів. 

"Скільки червоного на наших моніторах - червоне це ворожі цілі - дуже давно не було видно. Все було у повітряних цілях ворога ворога, у всіх областях", - зазначив він. 

Нагадаємо, ранок 29 грудня для українців розпочався з масованого ракетного удару. Вибухи лунали у Києві, Одесі, Львові. Дніпрі та інших населених пунктах країни. Станом на зараз відомо про вісьмох поранених та одного загиблого у Харкові після 22 ворожих ударів по обласному центру. У Києві відомо про сімох постраждалих, ще троє осіб в столиці перебувають під завалами. У Львові через атаку одна людина загинула, троє поранених.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 28 грудня сукупні втрати російської армії у війні проти України зросли на ще 850 солдатів. Сили оборони України також утилізували 13 танків, майже два десятки бойових броньованих машин та три засоби ППО.

Головне