Київ повернувся до рейтингу найкомфортніших міст світу від The Economist

Київ повернувся до рейтингу найкомфортніших міст світу від The Economist

Київ повернувся до рейтингу найкомфортніших міст світу The Global Liveability Index від британського видання The Economist. Минулоріч українську столицію не включили до рейтингу через війну.

У 2023-му Київ опинився на 165 місці зі 173 позицій. Такий низький результат укладачі рейтингу пояснюють головним чином з руйнуваннями інфрастуктури, спричиненими російським вторгненням.

На першому місці в рейтингу – Відень, як і минулоріч. Столиця Австрії отримала найкращі бали за всіма показниками: система охорони здоровʼя, культура, освіта, інфраструктура, стабільність.

Друге місце посів Копенгаген, а третю й четверту позиції зайняли австралійські міста Мельбурн та Сідней. 

Західноєвропейські міста загалом продемонстрували гірші результати, ніж минулоріч, через робітничі страйки та громадські заворушення, що похитнули їхню стабільність, відзначають укладачі рейтингу.

Як писали "Ми-Україна" раніше, застосунок "Дія" отримав спеціальну відзнаку на конкурсі UX Design Awards, повідомили у телеграм-каналі мобільного додатка. 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.