Китай розпочав військові навчання з бойовою стріляниною неподалік Тайваню

Китай розпочав військові навчання з бойовою стріляниною неподалік Тайваню

Китай проводить чергові військові навчання у Східнокитайському морі на північ від Тайваню. В цей самий час США та їхні союзники проводять власні маневри у західній частині Тихого океану, пише Reuters.

Навчання у КНР стартували у вівторок, 13 червня. Вони включатимуть бойові стрільби з військових кораблів. Китайське Управління безпеки на морі випустило попередження про заборону плавання від ранку до полудня для району біля Тайчжоу в провінції Чжецзян, де власне і відпрацьовуватимуться удари. В іншій частині Східнокитайському морі заборона діятиме до вечора середи, 14 червня.

Місцем для проведення навчань Китай цього разу обрав зону неподалік островів Дачен. Ці землі до 1955 року перебували під контролем Тайваню, а потім "були захоплені китайськими військами в кровопролитній битві".

Китайські навчання співпали з чотиристоронніми військово-морськими маневрами у Філіппінському морі, які розпочалися 9 червня. У них беруть участь армії США, Японії, Канади та Франції. До навчань долучені дві авіаносні ударні групи на чолі з американськими авіаносцями USS Nimitz і USS Ronald Reagan.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Німеччині 12 червня розпочались навчання повітряних сил країн Північноатлантичного альянсу Air Defender 23. Вони стануть наймасштабнішими в історії існування військового блоку.

Навчання триватимуть до 23 червня, у них беруть участь понад 20 країн і близько 250 літаків та гелікоптерів. З них приблизно 100 – з ВПС США. До того ж у навчаннях також буде задіяна транспортна авіація ВПС Японії.

Головне