Кулеба про вибухи на військових заводах в Ірані: Це наслідки співпраці з росією

Кулеба про вибухи на військових заводах в Ірані: Це наслідки співпраці з росією

Вибухи на військових заводах в Ірані, які пролунали декілька дні тому, є наслідком співпраці Тегерану з Москвою. У цьому впевнений міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Я не знаю, хто бив по об'єктах військової інфраструктури в Ірані. Ми Ірану нічого злого історично не зробили. Вони почали постачати бойові дрони-камікадзе росії. Вони перетнули межу", - зазначив Кулеба.

Також очільник МЗС України наголосив, що вибухи на військових заводах в Ірані - сигнал владі країни.

"Це наш сигнал Ірану - яким би вигідним не здавалося вам співробітництво з росією проти України, запевняємо вас, що негативні наслідки цього співробітництва в рази перевищать будь-яку вигоду. Далі вже рішення Ірану, як їм діяти", - зазначив очільник українського зовнішньополітичного відомства.

За словами Кулеби, він запропонував Президенту України Володимиру Зеленському розірвати дипломатичні відносини з Іраном, але поки рішення щодо цього питання немає.

"Я вніс таку пропозицію (розриву дипломатичних відносин з Іраном, - ред.) на розгляд Президента, це питання є абсолютно відкритим. Рішення може бути ухвалене в будь-який момент в залежності від подальшої поведінки Ірану", - заявив Дмитро Кулеба.

Вибухи на військових заводах в Ірані
Вибухи в Ірані

Нагадаємо, вночі 29 та 30 січня на військових об'єктах в Ірані лунали вибухи. Повідомлялося про початок спецоперацію Ізраїлю. За деякими даними, удари по Ірану завдали через його спрівпрацю з росією. А саме, через надання російській стороні дронів, які вона використовує у війні проти України.

Як повідомляли "Ми-Україна", речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат прокоментував серію потужних вибухів на стратегічних підприємствах в Ірані вночі 29 січня.

Головне