Куба розстелила червону доріжку для російського бізнесу, - Reuters

Куба розстелила червону доріжку для російського бізнесу, - Reuters

Куба припрошує російський бізнес і, відповідно, інвестиції в країну, оголосивши про додаткові пільги для інвесторів з рф. Як пише Reuters, це є черговою ознакою нарощування економічних зв'язків між двома давніми союзниками.

На форумі російських підприємців у Гавані, який відбувся 17 травня російська делегація Кубинсько-російського ділового комітету заявила, що "Куба рішуче відчинила двері для російських інвестицій". За її даними, влада запропонувала наступне:

  • право користування кубинською землею на 30 років для бізнесменів з рф (Reuters наголошує, що для комуністичної країни це є непритаманною поступкою для іноземців);
  • звільнення російських компаній від імпортних мит;
  • дозвіл для фірм з рф на репатріювання свого прибутку.

Окрім того, російська делегація розповіла про вивчення обома країнами питання щодо прискорення судноплавства.

"За радянських часів було пряме портове та морське сполучення. Ми аналізуємо цю можливість із власниками кубинських кораблів", - зазначив її очільник Борис Тітов.

Як відомо, у зв'язку із впровадження великої кількості санкцій проти найрізноманітніших секторів економіки росія активно взялася за налагодження зв'язків з Кубою та іншими країнами Латинської Америки, виступаючи проти того, що Москва називає "гегемонією США".

Двосторонній товарообіг між Кубою та рф торік виріс до 450 мільйонів доларів, що втричі перевищує показник 2021 року.

Як писав "Ми-Україна", напередодні рф та Іран офіційно домовились про спільне фінансування та будівництво залізниці Решт-Астара. Вказана ділянка є останньою для завершення міжнародного транспортного коридору “Північ – Південь та розглядається росією як конкурент Суецького каналу.

Головне