Кремль звільняє генералів через провали на Донбасі

Кремль звільняє генералів через провали на Донбасі

Російське військове командування, ймовірно, звільнило з посади командувача Східним угрупуванням військ в Україні генерал-полковника Рустама Мурадова. Про це пише Міноборони Великої Британії у свіжому розвідувальному звіті.

Як зазначається, Міноборони рф позбулося його через провальний наступ на Вугледар та надзвичайно значні втрати. Захоплення міста під свій контроль дало б окупантам змогу обійти укріплення ЗСУ навколо Авдіївки та відкрило б шлях для широкого наступу на Донбас.

"На сьогодні він є найвищим російським військовим звільненим у 2023 році, але, ймовірно, не останнім, оскільки росія продовжує провалювати свої цілі на Донбасі", — вказано у звіті.

Британська розвідка прогнозує, що слідом за Мурадовим посади втратять і інші генерали, враховуючи повний провал всього російського наступу в Донецькій та Луганській областях.

The Moscow Times з посиланням на власні джерела розповіло про звільнення Мурадова ще два дні тому. Співрозмовники видання зазначили, що Кремль звільнив генерала після того, як той "кинув армію на мінні поля та під обстріли української артилерії, втративши за три дні дві елітні бригади морської піхоти, 103 одиниці техніки, у тому числі 36 танків".

"Мурадова усунули, тому що він був божевільним ідіотом, який здатний наказати солдатам піти на вірну смерть. Багато хто скаржився на нього", - цитує видання слова одного зі своїх джерел.

Як писав "Ми-Україна" раніше, американське оборонне відомство уклало контракт з місцевим виробником на 27,1 млн доларів на виробництво танків M1A1 Abrams для України. Договір підписано з компанією General Dynamics Land Systems (GDLS).

Головне