Крав секрети ШІ для Китаю: у США арештували співробітника Google 

Крав секрети ШІ для Китаю: у США арештували співробітника Google 

Інженер-програміст Google був заарештований за підозрою у викраденні комерційних секретів технологій штучного інтелекту (ШІ) американського техногіганта та їх передачу Китаю. Як пише The Guardian, підозрюваний Лінвей Дін паралельно працював на дві китайські фірми.

Обвинувачення йому пред'явили за чотирма пунктами і якщо його визнають винним наступні 40 років він проведе за ґратами (по 10 років за кожен). 
 
"Мін'юст США не потерпить крадіжок штучного інтелекту та інших передових технологій, які можуть поставити під загрозу нашу національну безпеку", - наголосив ген Меррік Гарланд. 

Він додав, що Вашингтон відчайдушно захищатиме чутливі технології вітчизняного виробництва від потрапляння до рук "тих, кому вони не повинні належати".

Директор ФБР Крістофер Рей вказав, що ця ситуація демонструє на готові китайські компанії, аби заволодіти американськими інноваціями.

"Крадіжка інноваційних технологій та комерційних таємниць американських компаній може коштувати робочих місць та мати руйнівні наслідки для економіки та національної безпеки", - зауважив він.

Як зазначається, Лінвей Діна, 38-річного громадянина Китаю, який живе у США, обвинувачується в копіюванні понад 500 файлів з конфіденційною інформацією з Google. Таку свою роботу він розпочав у 2022 році. Прокуратура заявила, що серед викрадених даних зокрема міститься інформація про технології у передових суперкомп'ютерних центрах обробки даних Google, які застосовуються для навчань великих моделей ШІ за допомогою машинного навчання. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у лютому Єврокомісія вперше зобов'язала Apple сплатити штраф у розмірі 1,84 млрд євро (еквівалентно 1,95 млрд доларів).  
  
 

Головне