Країни G7 засудили поставки зброї з КНДР до рф, - МЗС Японії

Країни G7 засудили поставки зброї з КНДР до рф, - МЗС Японії

Країни "Великої сімки" (G7) після зустрічі в Токіо засудили поставки зброї з Північної Кореї до росії. Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ Японії.

Як зазначається, очільник МЗС Японії Йоко Камікава заявив, що його країна продовжує серйозно турбуватися через активізацію ядерної та ракетної діяльності КНДР.

Міністри закордонних справ G7 рішуче засудили неодноразові запуски балістичних ракет Північною Кореєю. Вони також засудили поставки зброї з КНДР до російської федерації, що прямо порушує відповідні резолюції Ради Безпеки ООН.

Під час сесії щодо України в рамках дводенної зустрічі в Токіо (Японія) міністри підтвердили свої наміри продовжувати чинити тиск на росію міжнародними санкціями, а також підтримувати Україну у війні. Вони просуватимуть Формулу миру президента Володимира Зеленського та нарощуватимуть допомогу Україні у відбудові та відновленні.

Нагадаємо, країни "Великої сімки" (G7) під час зустрічі в Токіо також домовилися про підтримку самооборони Ізраїлю у війні проти бойовиків ХАМАС, але закликали до "гуманітарної паузи" в секторі Гази. Як зазначається, така "гуманітарна пауза" необхідна для підтримки поставок допомоги, евакуації цивільного населення та звільнення заручників. Наразі відомо про понад 10 тис. загиблих в анклаві з 7 жовтня.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Північна Корея надала росії понад мільйон артилерійських снарядів для загарбницької війни проти України, написали ЗМІ. При цьому приблизно 10 млн боєприпасів росіяни витрачають на війні за два місяці.

Головне