Командувач ОК "Південь"пішов у відставку: чим тепер займатиметься Андрій Ковальчук 

Командувач ОК

Герой України Андрій Ковальчук, командувач військ Оперативного командування "Південь", заявив про відставку з обійманої ним посади. Про це генерал-майор повідомив особисто. 

На цій посаді Ковальчук провів два з половиню роки. 

"Ми разом звільнили від окупанта частину Одещини – острів Зміїний – і левову частку територіального моря України, Миколаївщину і Херсонщину на правому березі Дніпра. Ми виконували бойові завдання, відбиваючи зухвалий ворожий десант, відкидаючи і втопляючи ворожі кораблі, створюючи безпрецедентні історичні факти новітньої ери наших Збройних Сил", - написав він.

Військовий додав, що армійську сім'ю не полишає і замість керівництва ОК "Південь" займатиметься вихованням молодих офіцерів. 

Одеська військова академія згодом повідомила, що Ковальчук став її новим очільником.

"Призначення генерал-майора Андрія Ковальчука на посаду начальника Одеської військової академії є не лише важливою подією для самої академії, а й для всієї країни. Його винятковий досвід у військовій справі, відвага і відданість принесуть новий рівень в освітній процес та підготовку майбутніх офіцерів", інформує заклад.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні, 11 квітня, стало відомо, що Кабінет міністрів України призначив Андрія Сибігу першим заступником міністра закордонних справ. Він раніше обіймав посаду у Офісі президента. Тим часом, уряд ухвалив рішення звільнити Миколу Точицького з посади заступника голови МЗС за ініціативою міністра Дмитра Кулеби.

 

Головне