КНДР постачає росії половину снарядів для війни проти України, - The Times

КНДР постачає росії половину снарядів для війни проти України,  - The Times

Близько половини з трьох мільйонів артилерійських снарядів на рік, які використовує росія у війні проти України, надходять із Північної Кореї. 

Про це повідомляє видання The Times.

Згідно з інформацією, отриманою від джерела в західній розвідці, росія стала залежною від постачань із КНДР після візиту Володимира Путіна до Пхеньяна на початку року. Це дозволило Кремлю забезпечити стабільний потік артилерійських снарядів, хоч багато з них можуть виявитися несправними. Однак, за рахунок їхньої кількості, росія змогла досягти певних успіхів на полі бою.

Водночас, росія продовжує зазнавати значних втрат в Україні, зокрема 1200 військових щоденно, з яких 480 під час боїв за місто Покровськ у Донецькій області. За оцінками західної розвідки, росія наразі не може одночасно захопити Покровськ та витіснити українські сили з Курської області без масової мобілізації, яку влада поки що не планує.

Джерело видання наголосило, що незважаючи на труднощі, Путін не відмовляється від своєї основної мети - підкорення суверенітету України. В найближчому майбутньому не передбачається жодних перспектив для переговорів.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Сполучені Штати Америки завдали серію авіаударів по військових об'єктах, що перебувають під контролем хуситів у Ємені. Ця операція стала відповіддю на загрози, які бойовики, підтримувані Іраном, становили для безпеки міжнародних вод.

Головне