Кількість жертв нападу ХАМАС на Ізраїль перевищило 200 осіб

Кількість жертв нападу ХАМАС на Ізраїль перевищило 200 осіб

Число загиблих внаслідок атак ХАМАС по Ізраїлю перевищило 200 людей. Оновлені дані наводить The Times of Israel.

В ізраїльському МОЗ повідомили про щонайменше 1100 поранених, багато з них у важкому стані. Лише під час останньої атаки, в ході якої ХАМАС випустив 150 ракет по центральній частині країни, травмувань зазнали дев'ятеро ізраїльтян (четверо у Тель-Авіві).

Підконтрольне ХАМАСу Міністерство охорони здоров'я в секторі Газа заявило про 232 вбитих палестинця.

Один з ватажків терористичного угруповання Салех аль-Арурі в інтерв'ю Al Jazeera назвав напад на Ізраїль битвою, спрямованою на звільнення палестинського народу та його святинь. Він також розповів, що збирається за допомогою захоплених в полон ізраїльтян визволити ув'язнених на території Ізраїлю палестинців. 

Окремо аль-Арурі наголосив, що бойовики ХАМАС нібито не завдають шкоди цивільному населенню та "гуманно" із ним поводиться.

"У нас є план на всіх етапах цього конфлікту - як на випадок прохання Ізраїлю про припинення вогню, так і на випадок продовження ескалації насильства. Ми готові до всіх варіантів", - сказав він. 

Нагадаємо, Ізраїль увечері 7 жовтня атакував об’єкти ХАМАС у секторі Гази. Йдеться зокрема про два об’єкти всередині висотних будинків, де керівництво угруповань планувало операції.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Ізраїль припинив постачання електроенергії до Гази.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Головне