Київське метро стало прихистком для 338 000 людей під час нічних тривог у 2023 році

Київське метро стало прихистком для 338 000 людей під час нічних тривог у 2023 році

У "Київському метрополітені" підрахували, що за підсумками минулого року під час нічних повітряних тривог столичним станціями метро як укриттям скористались більш як 338 000 людей. Найбільше українців переховувалось у метро у травні - понад 92 000 осіб.

З початком широкомасштабної війни рф в Україні метро частково призупиняло роботу, проте від найпершого дня російського вторгнення підземні станції працювали як укриття у режимі 24/7. 

"Колектив підземки забезпечує безперебійну роботу підприємства і як транспорту, і як об’єкта цивільного захисту населення. Проводяться всі необхідні роботи з утримання, зокрема й цивільної інфраструктури", - інформує пресслужба підприємства.

Як відомо, усі станції підземної транспортної системи мають вдосталь модульних лав, розкладних місць для сидіння та матрацами, тако вони оснащені 4G-інтернетом. 

"Київський метрополітен" нагадав, що під час сигналу повітряної тривоги на вхід працюють усі вестибюлі підземних станцій. Таким чином люди швидше можуть потрапити до укриття. 

Нагадаємо, у грудні стало відомо про втрату герметичності тунелю столичного метро з подальшим його затопленням. Закриття низки станцій спочатку було оголошене з 9 грудня, проте масштаби пошкоджень призвели їх закриття на ремонт вже 8 числа. Зачинені станції "синьої" гілки метро надалі працюють як бомбосховища.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у КМВА повідомили про просідання у тунелях між станціями "Почайна" і "Тараса Шевченка" київського метрополітену.


 

 

 

Головне