Зачинені станції "синьої" гілки метро будуть працювати як укриття

Зачинені станції

Зачинені станції "синьої" гілки метро будуть працювати як укриття. Це рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На сьогодні надзвичайна ситуація відсутня, але є загроза її виникнення. Тому вживаються необхідні кроки для запобігання. Шість станцій метро зачинені для руху поїздів.

Станції та вестибюлі синьої гілки можуть використовуватися як укриття під час повітряної тривоги. Відомствам доручено провести додаткову перевірку безпеки таких укриттів.

Нагадаємо, на дорогах Києва запровадять низку змін у дорожньому русі через закриття кількох станцій метрополітену.

"Щойно завершилося засідання Державної комісії ТЕБ та НС щодо ситуації із підтопленням декількох станцій метро у Києві. У звʼязку із закриттям підземки основне навантаження із перевезення громадян припаде на наземний громадський транспорт. Відповідно його стане більше, тож дорожній рух може значно ускладнитися. Тому вніс пропозицію, яку підтримали під час засідання Комісії: впроваджуємо зміни в організації дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг столиці", - зазначив голова МВС.

Як писали "Ми-Україна" раніше, влада Києва організувала з 8 грудня рух наземного транспорту від станції метро "Теремки" до "Либідської", який дублюватиме маршрути закритих станцій підземки.

Головне