Київ у димовій завісі: в столиці знову фіксують високий рівень забрудненості повітря

Київ у димовій завісі: в столиці знову фіксують високий рівень забрудненості повітря

У Києві вранці 3 жовтня зафіксовано високий рівень забруднення атмосферного повітря. Про це повідомляє Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА.

Основною проблемою стало значне підвищення концентрації зважених частинок, тобто пилу, у повітрі. Це пов'язано з двома факторами: пожежами в екосистемах Київської області та транскордонним впливом, а саме: надходженням пилових мас з району Каспійської низовини.

У зв'язку з цим, міська влада надала киянам низку рекомендацій для мінімізації негативного впливу забрудненого повітря:

  • тримати вікна зачиненими,
  • обмежити час перебування на вулиці,
  • збільшити споживання води, 
  • за наявності очищувачів повітря, використовувати їх на максимальній потужності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пилова буря в Україні: в МОЗ надали рекомендації, як вберегтися

При цьому радіаційний фон у столиці залишається в межах норми.

Згідно з даними моніторингового сервісу Windy, в Україну повернулась пилова. Найбільш інтенсивний вплив спостерігається у центральних та південних регіонах. Зокрема, високі показники забруднення повітря зафіксовано в Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській та Херсонській областях.

Нагадаємо, наприкінці вересня Україна зазнала впливу потужної пилової бурі, що зародилася в районі Каспійського моря на території рф. Це атмосферне збурення спочатку охопило східні області нашої країни, а вже наступного дня, 1 жовтня, досягло столиці.

Як писав "Ми-Україна" раніше, жителі міста Суми вранці 3 жовтня спостерігають значне задимлення. В місцевій ОВА назвали причини цього явища.

Головне