Київ, Дніпро, Мукачево і Хуст: ТЦК продовжує рейд по тренажерних залах

Київ, Дніпро, Мукачево і Хуст: ТЦК продовжує рейд по тренажерних залах

У мережі останніми днями стали з'являтись відео, на яких представники Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) приходять у тренажерні зали Києва, Дніпра, Ужгорода, Мукачево, Хуста та вручають повістки як тренерам закладів, так і їхнім відвідувачам. 

Також військкомів зафіксували на тернопільському ринку та в оздоровчо-рекреаційному комплексі "Косино" на Закарпатті.   

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий облік у "цифрі": що треба знати про реєстр військовозобов'язаних та е-військовий квиток

На суспільний резонанс відреагували працівники Закарпатського ОТЦК та СП. За їхніми словами, вони продовжують вручати повістки у законний спосіб в рамках мобілізаційних заходів.

"На нашу думку, ті чоловіки призовного віку, які свідомо уникаючи військової служби, займаються у спортивних залах або розважаються у відпочинкових комплексах не є привілейованими порівняно з військовослужбовцями ЗСУ, які у непростих умовах тримають оборону і б’ють ворога", - вказано у повідомленні.

В ОТЦК підкреслили, що діють відповідно до чинного законодавства і "у законний спосіб продовжують в рамках мобілізаційних заходів вручати повістки", а також нагадали про покарання у разі ухилення або перешкоджання у їх видачі ( від 5 до 8 років позбавлення волі).

Окремо в повідомленні нагадали, що отримання особою повістки не значить про негайне її відправлення на фронт.

Нагадаємо, у Закарпатській області з 1 грудня запроваджена перевірка документів осіб, які діятиме до завершення воєнного стану в Україні".

Як писав "Ми-Україна" раніше, ДБР розслідує 260 кримінальних проваджень за фактами порушень, пов'язаних із роботою територіальних центрів комплектування та військово-лікарських комісій. 

Головне