Хезболла пригрозила Ізраїлю масштабною ескалацією

Хезболла пригрозила Ізраїлю масштабною ескалацією

Лідер ліванської організації Хезболла Хасан Насралла пригрозив Ізраїлю про можливу подальшу "реалістичну ескалацію" в більших розмірах.

Про це повідомляє The Guardian.

У своїй промові Насралла попередив Ізраїль, що військові дії на лівансько-ізраїльському кордоні не будуть обмежені тими масштабами, які ми спостерігали раніше.

Він також високо оцінив напад бойовиків з ХАМАС, наголосивши, що він був результатом планування та виконання палестинців, і що бойовики Хезболи в цьому не брали участі. Насралла розповів, що Хезболла приєдналася до битви 8 жовтня і що масштаби їхніх операцій зростали з кожним днем.

Лідер Хезболли пояснив, що їхній намір полягав у тому, щоб завадити ізраїльським військам розгортатися в середині сектора Гази, щоб запобігти подальшій ескалації на півночі, і наголосив, що ця можливість є реалістичною.

Промову Насралли очікували в регіоні, оскільки вона мала роз'яснити, чи існує загроза того, що конфлікт між Ізраїлем та ХАМАС може перетворитися на регіональну війну після щоденних переговорів між Ізраїлем, Хезболлою та іншими фракціями на півдні Лівану.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у жовтні Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій перерахувало 60 мільйонів гривень як державну допомогу для сімей полонених.

Головне